Trobada de justícia restaurativa d'Euskadi i Catalunya

El passat dilluns 14 de novembre de 2016, el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada va acollir la Primera Trobada Professional dels Serveis d’Atenció a la Víctima i de Justícia Restaurativa d’Euskadi i Catalunya. Tot l’equip de Justícia Restaurativa de la Fundació Agi hi va assistir i la Silvina Martins hi va presentar una ponència.

En la jornada, coorganitzada per l’Administració del Govern de la Comunitat Autònoma d’Euskadi i la Generalitat de Catalunya, amb el suport del CEJFE, hi han participat 83 professionals procedents de la Direcció General de Justícia (tècnics de mediació intrajudicial, dels serveis d’assistència a la víctima i de l’àrea de justícia restaurativa amb menors) i del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, en concret, de la Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil.

L’objectiu ha estat crear un espai de coneixement mutu i de reflexió dels equips professionals d’ambdues administracions orientat a avançar en les línies de millora que s’han identificat com a línies clau en el marc del desenvolupament de la Llei de l’Estatut de la víctima; d’una banda, s’han presentat les carteres de serveis d’Euskadi i de Catalunya i, d’altra banda, s’han dut a terme sis tallers participatius articulats entorn dels temes d’atenció a les víctimes i de justícia restaurativa i transversal en tots dos àmbits.

Mitjançant el treball participatiu fet durant les sessions de tallers s’ha arribat a unes conclusions, que han estat presentades de manera sintètica al final de la jornada, i que s’elaboraran amb més detall i es compartiran amb tots els assistents.

L’activitat s’emmarca en el conveni de col·laboració establert entre l’Administració del Govern de la Comunitat Autònoma d’Euskadi i la Generalitat de Catalunya, el 29 de setembre de 2016, amb la finalitat d’enquadrar i potenciar la relació de treball entre ambdues administracions.

>> Consulteu el programa 

ÚLTIMES NOTÍCIES