FORMACIÓ I INVESTIGACIÓ
Aquesta àrea gestiona programes i serveis públics per encàrrec de les administracions locals i/o supramunicipals, que per ser limitats en el temps i especialitzats en el tema, els municipis i/o consells comarcals encarreguen a la Fundació AGI.
Es tracta de programes puntuals generalment de suport i prevenció durant esdeveniments populars on la disrupció de les conductes pot ocasionar situacions de risc i que a través de professionals especialitzats es poden prevenir i actuar abans que es produeixin conseqüències irreversibles.
OBJECTIU
Els programes formatius teoricopràctics tenen com a finalitat perfeccionar les competències professionals així com garantir la qualitat dels serveis.
Garantir la qualitat dels serveis requereix un exercici continuat d’anàlisi i reflexió per tal de posar a punt o anar adaptant totes aquelles pràctiques professionals que entren en joc en l’atenció a les persones i alhora incideixen en la qualitat de les necessitats tècniques i professionals adaptades a cada moment i circumstància del procés professional.
QUÈ OFERIM
La Fundació AGI i la seva expertesa professional acumulada durant els seus 25 anys d’existència, posa a disposició d’ajuntaments, consells comarcals, ensenyament i salut, formació especialitzada pels i per les professionals que treballen en l’atenció a les dones, la infància, la família, els i les joves i adolescents, mediació, LGTBI, etc., accions formatives impartides per experts i/o expertes professionals en cada un dels àmbits mencionats.
EXPERIÈNCIA
Els últims programes formatius que durant l’any 2018 ha dut a terme la Fundació AGI es concreten en:
Ajuntament de Sant Joan Despí
Consell Comarcal del Vallès Oriental i els seus ajuntaments
Hospital de Sant Joan de Déu
Investigació, divulgació i
formació universitària
El compromís i Responsabilitat Social adquirit pel Patronat de la Fundació AGI va més enllà de la transferència dels coneixements acumulats. L’àrea d’investigació i divulgació col·labora com a soci en programes d’investigació amb universitats europees i catalanes així com departaments de l’Administració Pública i la Universitat de Barcelona a través del Màster d’Execució Penal a la Comunitat i Justícia Restaurativa. Tanmateix aquesta transferència de coneixements es materialitza com a centre de pràctiques, per alumnes de diverses universitats i graus professionals. Aquests/aquestes alumnes en període de pràctiques procedeixen de les següents universitats de Catalunya:
Universitat de Barcelona
Universitat de Barcelona IL3
IES Sagrat Cor de Barcelona
Universitat de Girona
Universitat Oberta de Catalunya
Universitat Pompeu Fabra
Universitat Rovira i Virgili
Universitat de Vic
ESTUDI “DESCOBRINT LA RUTA CRÍTICA DE LES DONES A CATALUNYA”
La Fundació AGI realitza l’estudi “Descobrint la Ruta Crítica de les dones a Catalunya“.
Un estudi qualitatiu sobre les pràctiques que obstaculitzen i/o estimulen les dones a sortir de les situacions de violència de gènere en les quals viuen.
L’estudi, que s’ha realitzat amb el suport econòmic de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, preten contribuir a la garantia dels drets humans i a l’erradicació de tota mena de violències envers les dones, nens, nenes i adolescents.
Moltes gràcies per tot.